Interviu cu candidatul PAS Boris Marcoci

Domnule Boris Marcoci, a început campania electorală la Bălți. Cu ce gânduri plecați la drum?

Împreună cu echipa PAS ne-am propus să facem schimbarea în bine și la Bălți. După transformările care au avut loc în țară în ultima perioadă, după ce am reușit să aducem oameni buni în Parlament, să votăm un Guvern competent, acum este nevoie să continuăm și la nivel local.

Oamenii merită mai mult. Merită condiții de viață mai bune. Merită să trăiască mai bine și să nu-și pună problema zilei de mâine. Știu, mulți ar putea spune că nu e neapărat treaba administrației locale, a primarului, dar eu vreau să îi contrazic. Un primar bun dezvoltă orașul, construiește, creează condiții bune pentru locuitori, ceea ce înseamnă că va crește și calitatea vieții. Un oraș viu, un oraș în plină dezvoltare aduce și bunăstarea oamenilor.

 

Ce propuneri concrete aveți pentru cetățeni? Știm că Bălțiul este un oraș cu mult sub potențialul pe care îl are și care se confruntă cu o mulțime de probleme, de la străzi proaste la lipsa parcărilor.

Pas cu pas pentru un trai mai bun. Asta trebuie să facem. Vom acționa metodic. Planul făcut de echipa noastră se bazează pe soluții concrete. Noi avem măsuri complexe, vom lucra pentru crearea cadrului de dezvoltare, astfel încât să avem resurse financiare necesare pentru a construi infrastructura rutieră, pentru a dezvolta infrastructura școlară.

 

Aveți obiective ambițioase. Cum veți realiza aceste lucruri? Veți avea nevoie de mulți bani pentru a dezvolta orașul.

Da, așa este. Dar vom lucra în echipă. Vom lucra în echipă cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Cunoașteți probabil că am reușit să aduc în Parlament proiectul de lege privind Statutul Municipiului Bălți. Un proiect care va fi votat foarte curând.

Acest lucru ne va aduce resurse suplimentare la buget. Sunt bani foarte mulți care vor rămâne la bugetul local și care ne vor asigura resursele necesare pentru a ne pune programul în practică. De asemenea, voi atrage fonduri europene, pentru că există resurse financiare pe care le putem utiliza pentru soluționarea problemelor de mediu, pentru groapa de gunoi, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Sunt inginer constructor, am condus o companie de succes. Știu ce înseamnă ca banul să fie investit cu folos, să faci lucruri trainice, de calitate. Am o experiență de foarte mulți ani. Voi putea împreună cu echipa mea să folosim eficient bugetul Primăriei, mai ales când vom avea și aceste resurse suplimentare, astfel încât să construim atât drumuri bune, cât și grădinițele necesare. Odată ce va fi aprobat Statutul Municipiului Bălți știm sigur că lucrurile se vor schimba în bine.

Sunt sigur că împreună cu doamna prim-ministru, cu Guvernul Republicii Moldova vom face astfel încât bălțenii să trăiască mai bine, pentru că oamenii merită mult mai mult decât au avut până acum!

 

Credeți că veți reuși să îi învingeți pe contracandidații dvs.?

Suntem încrezători în șansele noastre și am încredere că oamenii din Bălți vor face o alegere corectă. Bălțenii știu la fel de bine ca mine că cele mai mari probleme din oraș nu au fost rezolvate până acum. Bălțenii au văzut de-a lungul timpului calitățile oamenilor și au analizat. Eu pot să vă spun, fără falsă modestie, că oamenii m-au determinat să candidez, pentru că mă opreau pe stradă și îmi spuneau: sunteți cel mai bine pregătit, sunteți cumsecade, și rezolvați problemele orașului. Așadar, cu sprijinul oamenilor, vom câștiga și vom face schimbarea necesară.